Hoe werkt het betalen met AfterPay?

Met AfterPay kan je het product eerst zien en passen, voordat je deze betaald. Na het ontvangen van de bestelling ontvang je een (digitale) acceptgiro en heb je maar liefst 14 dagen de tijd om de acceptgiro te betalen. Deze ontvang je per mail of per sms, meestal een aantal dagen na het ontvangen van je bestelling. Als je toch niet tevreden bent met jouw bestelling, betaal je uiteraard niks. WinkelsAfterPay legt hieronder stapsgewijs uit hoe je eenvoudig achteraf kan betalen met AfterPay.

Stap 1. Ga naar één van de aangesloten AfterPay webwinkels

Wil je graag shoppen en heb je niet direct geld om producten te kopen? Ga dan snel naar de aangesloten AfterPay winkels en betaal eenvoudig achteraf. Met ons gecreëerde overzicht kies je jouw favoriete winkel. Het is ook mogelijk om per categorie te shoppen.

Stap 2. Doorloop de checkout en kies AfterPay als betaalmethode

Heb je een gevuld winkelwagentje en wil je de producten maar al te graag hebben zonder te betalen? Vul de gevraagde informatie van de webshop in en doorloop de stappen van de checkout. In de stap “betaalmethode” kies je voor AfterPay. Je hoeft geen account bij AfterPay te hebben om gebruik te maken van deze dienst. Voltooi de bestelling en voila. Jouw bestelling wordt verwerkt, ingepakt en verzonden door de webshop. Als de webshop jouw bestelling verzonden heeft, ontvang je deze meestal de volgende werkdag.

Betaling niet gelukt? AfterPay heeft strenge betalingsvoorwaarden en toetst of jij aan hun voorwaarden voldoet. Als je voor het eerst besteld met AfterPay, dan kan je tot een bepaald maximum bestellen. Iedere keer als jij betaald binnen het gestelde betalingstermijn wordt jouw persoonlijke limiet verhoogd. Je kan hiervoor het best contact opnemen met de klantenservice van AfterPay als de betaling niet lukt.

Stap 3. Bestelling ontvangen en betalen

Je hebt de bestelling ontvangen en je ziet de producten in het echt en alles past! Fijn. De webshop kan de (digitale) acceptgiro bij de bestelling doen, maar over het algemeen ontvang jij per mail het betalingsverzoek. Met één druk op de knop kan je het bedrag betalen via de door jou gekozen bank als je de producten wilt behouden. De betaling moet binnen 14 dagen voldaan worden.

Gaat de bestelling (voor een deel) retour?

Vervelend dat de producten niet naar wens zijn. In dat geval hoef je alleen te betalen voor de producten die je houdt, inclusief eventuele verzend- en servicekosten. Als je hebt gekozen voor AfterPay als betaalmethode, moet je via de AfterPay App laten weten dat je één of meerdere product(en) gaat retourneren. Als je besluit om de volledige bestelling te retourneren, betaal je uiteraard niks. Retourneer je een deel van de bestelling? Dan moet je dat ook via de AfterPay app laten weten. Hierdoor krijg je 10 dagen extra de tijd om de betaling in orde te maken. Het kan tot 2 weken duren voordat je retour bij AfterPay is verwerkt en het betaaloverzicht wordt aangepast.

Zo eenvoudig werkt achteraf betalen met AfterPay dus. Bekijk alle aangesloten winkels of shop per categorie. Veel plezier met het shoppen. Heb jij verder nog vragen of het gebruik van AfterPay? Neem hiervoor contact op met de klantenservice van AfterPay.