Retourneren met AfterPay

Heb jij één van de aangesloten AfterPay winkels een bestelling geplaatst en hierbij gebruik gemaakt van achteraf betalen en is het product toch niet helemaal naar wens? Dat is geen enkel probleem. Retourneren met AfterPay is heel eenvoudig en is zo opgelost. De retourvoorwaarden van de AfterPay winkels zijn leidend. Lees hieronder hoe je jouw bestelling eenvoudig kunt retourneren.

Hoe werkt retourneren met AfterPay?

Allereerst, vervelend dat jouw bestelling niet naar wens is. Als je besluit om jouw bestelling te retourneren, moet je wel voldoen aan de retourvoorwaarden van de webshop, want deze is altijd leidend. Je kan de bestelling dan terugsturen naar de webshop en dit vervolgens aangeven in de AfterPay app.

Ik wil mijn complete bestelling retourneren via Afterpay

Als je je complete bestelling retourneert, ontvang je per e-mail een bevestiging als deze verwerkt is. Je hoeft hiervoor dus geen verdere acties te ondernemen. Wel is het zo handig om dit via de AfterPay app door te geven dat je de bestelling compleet geretourneerd hebt. De webwinkel moet aan AfterPay doorgeven dat jij jouw bestelling geretourneerd hebt en dat zij deze succesvol ontvangen hebben. Hierdoor wordt het betaaloverzicht gepauzeerd en heeft de webshop tijd om jouw retour te verwerken. Als AfterPay de melding van de webwinkel heeft binnen gekregen, laten zij het betaaloverzicht vervallen of laten weten dat er nog een restantbedrag open staat. Als je uiterste betaaldatum nadert, maar heb je nog geen retourbevestiging ontvangen, raden wij aan om contact op te nemen met de desbetreffende webshop en AfterPay.

Ik wil een deel van mijn bestelling retourneren via Afterpay

In dat geval hoef je alleen te betalen voor de producten die je houdt, inclusief eventuele verzend- en servicekosten van de webshop. Daarnaast moet je ook in de AfterPay app aangeven welke product je houdt. De webwinkel zal dit aan AfterPay moeten doorgeven. Als jouw retour verwerkt is, ontvang jij van AfterPay een aangepast betaalverzoek. Als je uiterste betaaldatum nadert, maar heb je nog geen retourbevestiging ontvangen, raden wij aan om contact op te nemen met de desbetreffende webshop en AfterPay. Zorg dat je altijd het deel wat je houdt betaalt voor de uiterste betaaldatum of pauzeer de betaling.

Hoe kan ik mijn retour aangeven in de AfterPay app?

Als je jouw bestelling retourneert, kan je dit doorgeven via de AfterPay app. Zij kunnen de betaling pauzeren, zodat je rustig kunt wachten tot de webwinkel jouw bestelling ontvangen en verwerkt heeft. Het aangeven van een retour in de app gaat als volgt:

  1. Klik op de bestelling waar het om gaat
  2. Klik op het icoontje bij ‘retourneren’
  3. Geef aan of je de complete bestelling of slechts een deel wilt retourneren
  4. Als je dit gedaan hebt, is de betaaloverzicht nu 10 dagen gepauzeerd
  5. Als je retour verwerkt is door de webshop, ontvang je een bericht
  6. AfterPay stuurt een aangepaste betaalverzoek als je een deel gehouden hebt

Wil je gebruik maken van Afterpay, dan kan je hier vinden hoe Afterpay werkt. Als je er niet uitkomt met retourneren, zou je contact op moeten nemen met de webshop.