Ben je op zoek naar een nieuwe laptop, maar weet je nog niet zo goed aan welke eisen deze moet voldoen? Door de nieuwe technologieen en verbeterde processors zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Wij proberen je op weg te helpen met 5 tips bij het kopen van een laptop. Tevens kan je al deze laptops kopen met AfterPay.

Tips bij het kopen van een laptop

In het kort vertellen wij welke punten wij zullen meenemen om jou op weg te helpen bij het maken van een keuze. Uiteraard kan je in altijd betalen met AfterPay.

 • Waar ga je de laptop voor gebruiken?
 • Wat is je budget?
 • Welke schermgrootte past bij mij?
 • Welke processor heb ik nodig?
 • Hoeveel aansluitingen heeft mijn laptop nodig?

Waar ga je de laptop voor gebruiken?

Het is enorm belangrijk om van te voren te weten waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Een laptop heeft verschillende functies en kan daarom ook voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Ga je de laptop gebruiken voor Netflix en het surfen op het internet? Ben je van plan om juist veel te gamen op de laptop of ga je deze gebruiken om foto’s en video’s te bewerken met zware programma’s? Niet met elke laptop kan je namelijk gamen of juist video’s bewerken.

Keuzetips

 • Ga je de laptop gebruiken voor Netflix en surfen op het internet? Dan is een goedkopere laptop ook perfect
 • Ga je foto’s bewerken? Ga dan voor een laptop met minimaal een i5 processor
 • Ga je video’s bewerken? Kies van voor een laptop met minimaal een i7 processor
 • Ga je voornamelijk gamen op je laptop? Neem een laptop met een videokaart

Wat is je budget?

Een laptop is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Zo bestaan er laptops van €300, maar ook laptops van bijna €3000. Het budget hangt af wat voor soort laptop je zoekt. Een laptop met een grote processor (i7) is veel duurder dan een laptop met een kleine processor. Met een laptop tot €500 raden wij af om te gamen of om foto’s / video’s te bewerken. Dat kan de laptop niet aan. Ben je een Apple freak? Dan ben je minimaal €1000 kwijt voor een Macbook, maar dan heb je het goedkoopste model.

Budget tips

 • Onder de €500: ideaal voor het surfen op het internet of het bekijken van video’s (Netflix)
 • Tussen de €500 – €1000: Hiermee kan je al richting foto’s bewerken gaan en heeft je laptop meer kracht dan een goedkopere model.
 • Meer dan €1000: Hiermee kan je games spelen of video’s bewerken op je laptop. Let er wel op dat je bij een Apple minimaal een Macbook Pro nodig hebt voor deze functies

Welke schermgrootte past bij mij?

De grootte van het scherm hangt samen met hetgeen waar je de laptop voor gaat gebruiken. Voor het gamen wil je natuurlijk een lekker groot scherm hebben terwijl je voor het Netflixen ook op weg kunt met een 13-inch scherm. Als je vaak onderweg bent, is een laptop met een klein scherm geschikt, tot en met 14-inch. Let ook op de schermresolutie. Als je echt wilt gamen, video’s gaat bewerken of Netflixen, moet je wel een Full-HD (1920 x 1080) scherm hebben om goed beeld te hebben. Voor het surfen is een HD scherm voldoende!

Schermgrootte tips

 • Ben je veel onderwerg? Neem dan een laptop tot en met 14-inch
 • Gebruik je de laptop voor thuis of zakelijk? Kies dan een 15-inch of 17-inch laptop
 • Wil je video’s bewerken, gamen of Netflixen? Kies dan voor een Full-HD scherm

Welke processor heb ik nodig?

Tegenwoordig hebben laptops sterke processors, omdat de programma’s ook groter en beter worden. Als je de laptop dagelijks gaat gebruiken voor het browsen op het internet of voor het bekijken van video’s, is een i3 processor of lager prima. Ga je de laptop voor je werk gebruiken en wil je toch iets meer kracht? Dan raden wij een i5 laptop aan, want hiermee kan je ook foto’s bewerken. Als je van plan bent om zware programma’s te gebruiken, zoals het spelen van games of het bewerken van video’s, dan is een i7 een absolute must.

Processor tips

 • i3 of lager: geschikt voor dagelijks gebruik en het surfen op het internet
 • i5: geschikt voor zakelijk gebruikt en het bewerken van foto’s
 • i7: absolute must voor het spelen van games en het bewerken van video’s

Hoeveel aansluitingen heeft mijn laptop nodig?

Elke laptop heeft aansluitingen, maar hoeveel heb jij er daadwerkelijk nodig? Als je de laptop gebruikt voor het dagelijks leven en internetten, heb je weinig aansluitingen nodig. Als je bijvoorbeeld een externe muis en toetsenbord wilt hebben, heb je al minimaal 2 USB-aansluitingen nodig. Ook voor een tweede scherm heb je een HDMI-aansluiting nodig, maar als je laptop maar 1 USB-aansluiting heeft, moet je dus een keuze maken tussen een toetsenbord of een muis. Een grote laptop heeft over het algemeen meer aansluitingen dan een kleine laptop, dus vooral zakelijk gezien is de grote laptop interessant.

Aansluitingen tips

 • Wat ga ik erop aansluiten? Externe toetsenbord, muis of een scherm?
 • Heeft de laptop een HDMI-aansluiting?
 • Heeft de laptop een dvd-speler?

Laptop met AfterPay kopen

Zo, nu je eindelijk weet wat de mogelijkheden zijn en ook weet waar je de laptop voor gaat gebruiken is het tijd om een laptop met AfterPay te kopen. Met AfterPay kan je een laptop eerst zien en dan betalen. Bestel een laptop in één van de AfterPay winkels en profiteer het grote aanbod laptops. Een Laptop met AfterPay betalen doe je in de checkout van de shop, waarbij je AfterPay als betaalmethode selecteert. Voldoet de laptop toch niet helemaal aan jouw eisen? Geen probleem, want als de besluit de laptop niet te houden, betaal je uiteraard niets aan AfterPay.