De afgelopen jaren is online shoppen enorm gegroeid. De meeste online shoppers bevinden zich in Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk en dit aantal is stijgend. Door de opkomst van de smartphone zijn ook het aantal webshops gegroeid. Mensen kunnen overal en wanneer dan ook online winkelen. Het aandeel onder de jongere online shoppers groeit het hardst. 80% van de Nederlandse bevolking heeft in 2018 online een product of dienst aangeschaft.

Kledingwinkels zijn het meest populair

De meest populaire branche voor online aankopen waren kleding winkels met maar liefst een aandeel van 64%. Jongeren tussen de 16- en 24-jaar kochten de meeste kleding en sportartikelen in 2018. Reis- en vakantieverblijven stonden op een tweede plaats met 53%. Mensen tussen de 25- en 34-jaar kochten voornamelijk huishoudelijke artikelen. De gemiddelde Europees koopt één of twee keer per kwartaal een product of dienst online. Het aankoopbedrag ligt tussen de €100 en €400. Opvallend is dat elektronica niet voorkomt in de top 3.
Bijna 70% van de online shoppers ervaart geen problemen met het online shoppen. Als er wel problemen waren, had dat voornamelijk te maken met de te late levering dan aangegeven stond op de webshop. Ook in Nederland is dit een welbekend probleem, omdat veel webshops verschillende voorraadlocaties hebben. Afterpay hecht veel waarde aan privacy en veiligheid van de koper bij het achteraf betalen. Ontdek in ons overzicht welke AfterPay winkels veilig zijn en een snelle levering hebben.