Door de technologie komen er steeds nieuwere desktops op de markt. Vroeger waren we blij met grote computers waarmee je op het internet kon surfen, maar tegenwoordig stellen we steeds hardere eisen. 

Mini-desktop in het kort

Een mini-desktop is een kleine / portable computer met de kracht van een grote. Hierdoor ben je altijd in staat om jouw sterke processor mee te nemen of handig op te bergen, zodat deze niet veel ruimte in beslag neemt. Uiteraard kan je in altijd betalen met AfterPay.

 • Wat is een Mini-Desktop?
 • Wat kost een mini-desktop?
 • Welke merken hebben een mini-desktop?
 • Wat zijn de voordelen van een mini-desktop?
 • Wat zijn de nadelen van een mini-desktop?

Wat is een mini-desktop?

Een mini desktop is een mini-pc. Het heeft de kracht, inhoud en processor van een normale PC, maar is een stuk compacter en mooier. Meestal is een mini-desktop zo groot als een dik boek en is hierdoor dus eenvoudig te verbergen achter je monitor of de kast. Het is net als een laptop eenvoudig mee te nemen en daarom is dit pareltje zeker een aanrader.

Wat kost een mini-desktop?

Een mini-desktop (ook wel mini-pc genoemd) is net als bij een gewone PC een slimme aankoop. De prijs voor een mini-desktop hangt enorm af van jouw behoeften en wensen. Hoe groter het werkgeheugen, hoe sterker de processor en hoe beter de mini-pc, des te hoger te prijs. De prijzen van een mini-pc variëren van €150 tot €1500.

Welke merken bieden een mini-pc aan?

Bijna alle populaire merken hebben wel een mini-desktop in hun assortiment. Het is toch uniek en hieruit blijkt dat de mini-pc nog steeds opkomend is. De veruit bekendste mini-pc is die van Apple, de zogenoemde Apple Mac mini. Een klein kastje die krachtig én portable is. Verder bieden merken als ASUS, Intel, MSI, ACER, HP en Medion mini pc’s aan!

Dit zijn enkele modellen per merk:

 • ACER Revo One
 • Apple Mac Mini
 • ASUS VivoPC
 • HP Pavilion Mini
 • Medion S
 • MSI Cubi

Wat zijn de voordelen van een mini-desktop?

Er zijn vele voordelen van een mini-desktop te benoemen. Denk aan het feit dat een mini-desktop eenvoudig te verbergen is, waardoor je meer ruimte overhoudt. Daarnaast is een mini-desktop makkelijk mee te nemen, waardoor deze dus erg portable is. Je kan dus eenvoudig jouw mini-pc meenemen naar een vergadering of afspraak en hierdoor heb je al je documenten bij de hand. Een mini-pc is daarnaast ook energiezuinig. Veel desktops maken ook lawaai en een mini-pc daarentegen niet, want deze is muisstil.

Wat zijn de nadelen van een mini-desktop?

In tegenstelling tot een desktop is er weinig uit te breiden met een mini-desktop. Denk aan het vergroten van het geheugen of het multifunctioneel te maken. Daarnaast is de prijs van een mini-desktop veel hoger dan van een normale computer of laptop. Ook is het af te raden om zware programma’s, games of video’s te editten op een mini-desktop.

Mini-PC met AfterPay kopen

Nu je eindelijk meer weet over een mini-desktop is het tijd om er één te bestellen. Naast dat je een laptop met AfterPay kan betalen is het dus ook mogelijk om de Mini-PC te bestellen bij deze winkels. Koop jouw mini-PC bij één van de AfterPay winkels en betaal pas 14 dagen na ontvangst. Het betalen met AfterPay is een betaalmethode in de checkout van de desbetreffende webshop.